Primarul Marius Stan, fost președinte al clubului Oțelul Galați, a afirmat că a fost o greșeală că l-a propus pe omul de afaceri Dan Adamescu, aflat în atenția procurorilor DNA, investitor la gruparea gălățeană.
„Regret faptul că l-am propus pe Adamescu ca investitor la Oțelul. M-am păcălit în privința lui, nu mă așteptam ca unul dintre cei mai bogați oameni din România să se preteze la astfel de lucruri. În ceea ce privește insolvența clubului, am tras nenumărate semnale de alarmă în acest sens, nu avea cum un club pe care știu că l-am lăsat cu bani în cont să ajungă în câteva luni într-o astfel de situație. Acum văd că s-a pornit o anchetă, nu vreau să vorbesc mai multe, vom vedea care vor fi concluziile acesteia„, a spus primarul Galațiului.
„Un simbol e batjocorit”
Stan mai spune că s-a întâlnit cu Adamescu când s-a pus problema ca acesta să vândă echipa unui alt investitor: „Ultima dată m-am întâlnit cu Adamescu cu câteva luni în urmă, atunci când anunța Narcis Răducan că va fi un nou investitor. Într-adevăr, nu mi-e rușine s-o spun, îmi pasă ce se întâmplă cu această echipă, care este un simbol al Galațiului. Când vezi că acest simbol este batjocorit este normal să te intereseze ce se întâmplă cu viitorul acestei echipe. N-am găsit răspunsul potrivit, din păcate”.
Clubul Oțelul Galați a fost preluat în 14 septembrie 2012 de The Nova Group, firmă controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.
Adamescu este urmărit penal pentru că le-ar fi dat judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, prin intermediari, mită de 15.000 de euro și, respectiv, 5.000 de euro, pentru ca magistrații să dea soluții favorabile în dosarele privind insolvența unor firme ale omului de afaceri, potrivit DNA.
Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovența și Ciprian Sorin Viziru, toți de la Tribunalul București – Secția a VII-a civilă, acuzați că primeau bani și bunuri pentru intervenții în dosare de insolvență, au fost arestați preventiv, printr-o decizie luată marți de Curtea de Apel București, la propunerea procurorilor anticorupție.
Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins și primit de la practicieni în insolvență, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.
Insolvența FC Oțelul Galați, Piața de Gros, Rosegur și Argirom International se numără printre dosarele în care judecătorii Mircea Moldovan și Elena Rovența au intervenit, selectând și desemnând în mod discreționar lichidatorii judiciari, în schimbul unor favoruri, arată DNA.
Mircea Moldovan, susține DNA, a desemnat-o preferențial pe Monica Borza, în 10 iulie 2013, în calitate de administrator judiciar în dosarul nr. 23900/3/2013 privind insolvența FC Oțelul Galați – controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.
Potrivit documentelor citate, magistratul Mircea Moldovan, cel care a a deschis procedura de insolvență în cazul Oțelului Galați, a făcut ilegal acest demers, în contextul în care știa despre clubul controlat de omul de afaceri Dan Adamescu că se află pe profit.
Anchetatorii anticorupție susțin că judecătorul era conștient de acțiunile sale nelegale și că, după ce a deschis procedura insolvenței în acest caz, nu a mai lăsat dosarul la arhiva instanței, fiindu-i teamă să nu fie studiat de reprezentanți ai presei care ar fi descoperit că magistratul a băgat firma în faliment, deși aceasta era pe profit.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER